maandag 2 april 2012

Maken en ruimen

Oh, wat is het weer wennen aan het killere weer. Heel langzaam kleurt de pruimenboom wit. Elk jaar is het weer een feestje. En dan hopen op een betere oogst dan afgelopen jaar. Dat was echt een fiasco.
Manlief is bezig om extra vestingwallen bij de Dames aan te brengen. Dit ter bescherming van de planten die als afscheiding dienen. Op de wortels van de klimop schijnt het lekker te liggen nadat je daar eerst een kuiltje hebt gegraven en de blaadjes van de beukenhaag blijken erg lekker te zijn.
Jammer genoeg heb ik nog steeds geen foto van kunnen maken. Regelmatig komt een merel van de legkorrels snoepen. In het begin werd ze constant weggejaagd maar nu niet meer. Is er nu een kans dat ze supereitjes met superbaby's krijgt?

Gisteren heb ik de naaispulletjes van mijn moederlief uitgezocht. Veel was er niet meer. Mijn vaderlief was, als je het niet meer nodig hebt, erg weggooierig. Dit heb ik (gelukkig) niet van hem geërfd. Toch is er nog wat overgebleven waar ik blij mee ben.
Het blikje ga ik zo weer gebruiken. Het is een blikje waar noodrantsoen in gezeten heeft en ik weet niet beter dat daar altijd de spelden inzaten. Het zilverkleurig rechthoekig ding is eigenlijk een apparaatje waarmee je de puntjes van sigaren mee knipte. Mijn moederlief gebruikte dit als tornmesje.

Gelukkig was zaterdag een nieuwe Cd op de deurmat gevallen
De nieuwe Cd van Radical Face. Hij is degene van de Nikkon reclame. Toen ik dat nummer hoorde was ik helemaal verkocht. En het is niet alleen bij dat nummer gebleven. Zijn gebruik van het ritme vind ik erg leuk. Ondanks dat de tekst niet altijd vrolijk is, word ik "huppelig", al helemaal als je het geluid wat harder zet en dat heb ik gisteren maar even gedaan.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie herinneringen aan dat blikje en tornmesje. Hoort bij het geluid van knisperend patroonpapier wat op de stof gespeld werd, en het geluid van de schaar door de stof, op de ondergrond van de houten tafel. Hoog knusheidsgehalte ! :)

  3 april 2012 16:26

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik snap er niks van. Heb ik zo'n mooi avatarretje als volger van je site, komt er zo'n bloglogo bij mijn reactie. Dus ik verwijder en probeer op nieuw, maar nu heb ik een lege foto. Hoe ga ik dat doen de volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen