vrijdag 28 oktober 2011

Een borduurwerk

In Frankrijk zat ik regelmatig aan dit tafeltje te borduren. Het was vaak erg zonnig zodat we onder een hele grote oude boom die als parasol werkte gingen zitten. Als de zon wat minder sterk was zat ik aan de rand van ons landgoedje en had een prachtig uitzicht


Al een aantal weken lag er thuis een patroon, stof en garen klaar om mee te nemen. Het zal een ovaal Hardanger kleedje worden. En tijdens de vakantie kon ik er heerlijk aan beginnen. Materiaal om blokken voor de Morrellquilt te maken had ik ook mee genomen maar heb er totaal niet aan gewerkt. Het patchen en quilten staat echt op een laag pitje.                                                                                  
Het middenstuk bestaat alleen maar uit platsteek. Tot mijn verrassing was de eigenaar van ons huisje erg geïnteresseerd in mijn borduren. Hij vertelde dat zijn moeder het ook altijd deed en vond het heel erg leuk dat nu een jonger iemand het ook doet (hij is wat ouder als wij). Zijn vrouw handwerkte niet en dat vond hij eigenlijk wel jammer. In de vakantie heb ik aardig wat steekjes kunnen maken.  Bij het naar huis gaan was het grootste gedeelte van de buitenrand klaar. Deze rand bestaat ook alleen uit platsteek. De binnenrand is Hardanger. Heel spannend is het wegknippen van de draden en het is tot nu toe één keertje fout gegaan. En dat is op z'n zachts gezegd niet leuk. Nu thuis ben ik lekker op de bank aan het borduren. Heel de binnenrand wordt op de zelfde manier ingevuld. Weinig spannend, maar mooi wordt het.

1 opmerking:

  1. Dat is heel mooi zeg! En idd doodeng om die draadjes er tussen weg te knippen, volgens mij kijk je wel 10 x of het de goed is, of niet?
    Ik zit op de foto te turen of ik kan zien hoe je het patroon erop borduurt. Is het op de stof aangegeven, of moet je tellen?

    BeantwoordenVerwijderen