vrijdag 7 oktober 2016

Broodnodig bijhouden van de voorraad

Gistermiddag was het zo ver. 
Bij de koffie ook gelijk maar een boterham met kaas gepakt.

                                                      

Adèle kijkt de kaas van het bord en het kost haar ontzettend veel moeite om geen stukje te pakken. Ze weet dat ze een fliedertje krijgt als we klaar zijn met eten. Maar het liefst zou ze willen dat de kaas heel stiekempjes haar kant op komt. Gaat niet door, beste meid, we hebben je in de gaten.

Als alles op is gaan we naar?

                                         

Altijd gezellig, het autoritje er naar toe is mooi. Manlief had zin om mee te gaan, anders was ik met de trein gegaan. Want ik raak door de basisstof heen en dan kan ik niet verder.

                                                

Dit wordt het vijfde blok en hierna moeten er nog vier. 

En het was gezellig. Manief werd aan tafel tussen dozen en lapjes geparkeerd met koffie, koekjes en chocolade. Ik heb hem niet gehoord.
Zo heb ik op mijn gemak weer voor drie nieuwe blokken achtergrondstof uitgezocht en de rode en groene lapjes zijn ook weer aangevuld.

                                       

En nog lapjes voor de heb. Ik ben nog steeds niet met pensioen, dus er moet gespaard worden. 
Al met al toch wel eventjes zoet geweest. Het was dan ook bijna een jaar geleden dat ik geweest was. Veels te lang. Moet ik niet meer doen, zolang wachten.

Er is echt een opleving van het quiltvirus bij mij. Gelukkig kan ik er toe geven. Zoiets moet je ondergaan en uit laten woeden. 

                                        

De eerste quiltsteekjes in de Jane Austen quilt zijn gemaakt.

                                                    

Quilten ga ik steeds leuker vinden om het te doen. Het lukt ook beter, zelfs als ik het een tijdje niet heb gedaan gaat het goed. En het zo rustgevend. Op naar de lange winteravonden. 

1 opmerking: