maandag 8 juni 2015

Nog niet klaar

Met vertellen.

Wat stond de tuin er mooi bij toen we thuis kwamen. Met het jaar wordt het voller, groener en kleuriger. De haag is nu al zo vol dat er geen inkijk meer is.


 
                                                        

 Manlief is hier bezig om een blauwe regen te zetten. Dat is zo'n beetje mijn laatste wens wat planten betreft. O ja, er zijn nog zo veel mooie plantjes maar niet alles doet het zo goed als ik zou willen en zo langzamerhand is er bijna geen grond meer te zien. En dat was nu net de bedoeling. 

 

Het huisje is na een jaar van afwezigheid gelukkig weer bewoond. Er worden steeds grotere prooien aangevlogen en sinds gisteren piept het ook. Het interesseert de ouders totaal niet of we in de buurt zijn. Manlief was met het plantenrek bezig, maar er werd gevoederd.

                                                   En dat dit monster.

                               


                                        

Dit is de hazelaar, en die zit er vol mee. We zijn er heel erg blij mee. Wie ze niet kent: het zijn de larven van het lieveheersbeestje en de moordenaars van luizen. Inderdaad er is geen luis te bekennen zelfs niet in de pruimenboom. Op de witte muur zitten nu wel kleine drolletjes maar dat zijn of worden de poppen. Na de transformatie kruipen daar de lieveheersbeestjes uit. Jammer genoeg heb ik dat nog nooit zien gebeuren.

                                          

Zo, en nu gaan we weer over op het frotten. Tenslotte is het een blog die daar over gaat. Maaaaar, niets is zo fijn om in een fijne tuin te zitten, genietend van alles om je heen en dan wat steekjes te pikken.

Nog even terug naar Holten. Neeflief2 nam nog een verrassing mee. Dat moest hij meenemen van zijn moeder. Mijn zuslief dus. Ik wist al dat er wat aan zat te komen. Zuslief is niet zo heel erg sterk in leuke geheimpjes en verrassinkjes te bewaren. Dat was vroeger al. Zo had ik weer voorpret. Want pakjes............ Het was een hele leuke verrassing.

                                          

Een heel mooi boek over quilts van oud beddegoed maar ook van oude stof die bedoeld was voor beddegoed. En dat past heel goed in mijn straatje, het geeft weer zoveel idee├źn en plannetjes. Nu heb ik dan wel geen oud beddegoed maar wel oude overhemden. En zo'n boek zet je op een goed spoor. Het is ook heel leuk om te lezen waar de stof vandaan kwam.

Dus eerst lapje en mapje af.


Toch wil ik eerst nog een Ufo afmaken en om in de sfeer te blijven is het deze geworden.

 

Het wordt niet zo kleurrijk. Ik wilde het eens wat rustiger.

                                                      

Ik ga dus nu afsluiten en mijn machientje pakken. Want daar heb ik zin in.

2 opmerkingen:

  1. Je kan zo langzamerhand zelf wel een boek uitgeven :) Zoveel te vertellen en te laten zien en te genieten....
    Je tuin ziet er overigens prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om dit zo weer allemaal terug te lezen. Aardige verteltrant ook. Ga zo door dus.
    Manlief.

    BeantwoordenVerwijderen