donderdag 16 augustus 2012

En toen werd het zomer

Wat genieten we toch van het weer. Het is wel heel sneu dat hier de scholen al begonnen zijn. Ik had ze nog zo graag een weekje zon gegund. Vitamientjes opdoen voor de winter. 
Nu was ik van plan om deze week richting Zutphen te gaan. Maar het was gisteren net iets te warm. Mijn " ik " geniet er heel erg van, maar mijn lijf vindt het niet meer zo leuk die plotselinge warmte. Tsja, en dan moet je je aanpassen. En dat kunnen we heel goed hoor. We duiken weer in de plastic kratten en dan komt het volgende project tevoorschijn. Nu kan ik beter deze eerst afmaken en dan voor twee vullingen naar Zutphen gaan. Er is zelfs een geborduurde blok bij. Mijn lijfspreuk heb ik erop gezet.

Het eerste blok is ook nog afgekomen. In het midden is een bedrukt lapje gebruikt. Nu zijn heel veel lappen stof bedrukt maar dit een manier die ook wel op t-shirts wordt gebruikt. Weer eens wat anders. Ook deze pakketjes komen van IKorniQuilt. 

En ik ben ook weer overstag gegaan om een breirolletje op te zetten. Heel vaak kwam ik de breirolletje van Annelein tegen ( www.anneleindesign.blogspot.nl) . En daar zaten toch weer patroontjes in die ik heel goed in mijn eigen breirolletje kan gebruiken. Deze is ondertussen een metertje of zes en een half geworden. Maar een kleintje erbij is toch ook weer leuk en ik kan alvast kijken of de patroontjes goed te breien zijn. Er zitten een paar behoorlijke pittige bij. Bij eentje heb ik zelfs de hulp ingeroepen van een veiligheidsspeld. Konden de steken er niet afvallen als hij dicht was. Vijf steken samenbreien en er tegelijk negen uitbreien is een behoorlijk gepeuter.

Maar ik ben helemaal bij dankzij het nachtelijk gefrot.

3 opmerkingen:

  1. Dat frotten geeft toch veel plezier ! Leuk blok en wat goed dat je bij bent met de rol. Hij ziet er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk even bijgelezen. Van de ondeugende brood jattende poes tot je mooie naaimachientje... En wat en heerlijk vooruitzicht een weekje Bourgogne!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een originele spreuk Toos! Per toeval kwam ik op je blog terecht,wat stoer dat je de blokken met de Featherweight maakt...sinds kort heb ik er ook eentje,wat zijn ze leuk he? Succes met je blog en het quilten,groetjes,MarianneD

    BeantwoordenVerwijderen