zaterdag 29 augustus 2015

En dan is het vakantie

Zo, en nu heb ik vakantie. Collega's zijn alweer terug en druk bezig, zij zijn bijna weer toe aan vakantie. Maar eerst ik. Dat is het leuke van later in het seizoen gaan. Iedereen is terug en jij mag nog, heerlijk. We zijn nu nog thuis aan het rommelen. Mijn kamertje begint gezellig te worden. Als ik nu boven kom dan word ik blij, dus het klopt. Ook wordt er opgeruimd. Ik ben er nu aan toe om alle administratie van ouderlief uit te zoeken. Een krat vol mappen, oud en nieuw. De nieuwe zijn niet zo interessant des te meer de oude. Nostalgie, herinneringen en van jeetje, dat is ook bewaard, wat leuk. De rekeningen van de inrichting en uitzet, het contract bij Philips waar mijn vaderlief heeft gewerkt maar ook de getuigschriften van mijn moederlief van de huishoudschool waar zij is opgeleid voor thuisnaaister. 

                                  

Zo leuk. Jammer genoeg is er geen schoolmateriaal bewaard gebleven maar met deze papieren ben ik al erg blij.

En wat overbleef aan papier werd keurig netjes versnipperd

                                                   

Nu ik toch bezig ben gelijk onze papierwinkel opschonen. Daar is de laatste jaren flink de klad in gekomen. Wat een hoop krijg je toch opgestuurd en het wordt nog bewaard ook.

                                                    

Je zal het niet geloven maar ik ben 's middags begonnen met versnipperen en 's avonds laat was het klaar. Gewoonweg een hele werkdag papiertjes in een machientje gestopt. Maar de mappen zijn weer practisch leeg dus we kunnen er tegen.

Zodra het kan zit ik buiten met m'n naaimachientje deze top in elkaar aan het zetten.

                                                    

Het end is in zicht, alleen nog de zijkanten. Dan istie ook klaar. Na de vakantie een achterkant gaan kopen om daarna te gaan quilten met de naaimachine. 

En ja, zoonlief 1, paar 3 is klaar en straks neem ik ze mee als we bij jou gaan barbecueen.

                                    

En kijk, zuslief, de wol ligt al klaar. Is het een goede kleur? Deze had ik nog in voorraad. Is het niet goed dan hoor ik het wel.

1 opmerking: