zondag 9 augustus 2015

Een heleboel af

Bijna een maand niet geschreven. Ik had er geen tijd voor. Alle tijd die je gebruikt om te schrijven is het laten liggen van truien,sokken, quilts etc. Nu klinkt dat erg dramatisch en het is dus ook lichtelijk overdreven. Eigenlijk was er niets te melden. In herhalingen vallen is vervelend. Dus ik heb heel hard gewerkt. 

Als eerste is de trui voor manlief klaar. 


                                   

Nog nooit zo snel een volwassen trui gebreid. Ik heb er één maand en één dag over gedaan. Die ene dag dat doet het hem. Zelf vind ik het echt een ideale manier om een trui in het rond te breien. Niks geen naden die je nog aan elkaar moet naaien. En even passen tussendoor lukt ook beter.                                                            In de kast ligt nog een trui die ik heel veel jaren geleden heb gebreid. Hij is jammer genoeg door manlief weinig gedragen want hij is vrij warm. Nu is hij oudmodisch maar ik bewaar hem wel. 

                                                

Ik heb heel veel gemaakt voor de uitdaging en deze trui is er één van.

Daarna kwamen de sokken die gebreid moesten worden.

                                                     

Ja,ja op een hele warme zomerse dag dikke wintersokken breien. Maar onder het mom van klaar is maar klaar want zoonlief-1 zit zonder ( hm,hm) werden er twee paar met stoom in de handen een week later afgeleverd.

                                               

Helaas, dit is maar één paar. Van het tweede paar in beige vergeten een foto te maken, en dat moet maar geloofd worden op mijn blauwe ogen.                                                                                        En toen had ik één hele bol grijs en één hele bol beige over. Dat wordt dus een paar gesteepte sokken.

                                   
   
Mijn zuslief hoorde dat ik sokken aan het breien was en zette door de telefoon puppy-oogjes op. Zelf kan ze heel goed breien maar sokken breien is niet zo haar ding. De grote en de kleine hiel, dat is het struikelblok. Maar zuslief, nog een halve sok en dan bij jij aan de buurt. Over een klein maandje gaan we richting Frankrijk en dan is dat het frotwerk voor in de auto.

Ennnnn, er is een quilt af. 

                                                  

Eindelijk, het was een hele bevalling maar ik ben blij dat ik hem heb afgemaakt. Morgen maar eens kijken wat voor Ufo we nu gaan nemen. 

En omdat er zoveel af is mocht ik dus met iets nieuws beginnen.

                                      

Daar hoef ik geen twee keer over na te denken.
  

2 opmerkingen:

 1. Zo bezige bij, wat ben je lekker bezig geweest. Ziet er allemaal mooi uit, maar ik ben verliefd op je quilt ......zoooo mooi...
  Liefs en tot gauw
  Dikke knuffel
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal weer heel mooi! En doe maar rustig aan met de sokjes, ik loop nog wel even op blote voeten :)

  BeantwoordenVerwijderen