woensdag 7 mei 2014

Weet je, mijn nichtje zal blij zijn

Ik heb een nichtjelief en zij had vorig jaar in het voorjaar (dus 2013) de wens geuit dat het toch maar weer snel Kerstmis zou zijn. Ik kan me er iets bij voorstellen aangezien we allemaal weten hoe het voorjaar 2013 verliep wat weer en temperatuur betreft. En op een of andere manier wordt je toch meegezogen in die wens. Nu mogen we heel blij zijn met dit voorjaar! En ik  ben er ook heel erg blij mee. Tijdens mijn werk geniet ik nog steeds van de vogels in de morgen. Ik houd de tijd bij als ze beginnen met fluiten. Nog een hele ruime maand en dan is het weer voorbij. In de vroege morgen heel even op het balkon te staan om daar van te genieten. Waarom denk ik er nu pas aan om daar eens een foto van te nemen? Elke dag ziet de lucht er anders uit. Als ik dan op het balkon sta en een stukje omgeving in mij opneem waar ik de afgelopen 36 jaar heb geleefd. De kerktoren te zien staan die bij mijn parochie staat. En ik ben niet eens Katholiek. Dit voorjaar( 2014) kan voor mij niet meer stuk.  En als ik op dat balkon sta ligt er links van mij op een  balkon een hond. Ze heeft een uiterlijk van een ras waar ik niet zo blij  mee ben. Maar we kijken elkaar aan en op een of andere manier heb ik het idee dat we elkaar wel begrijpen zo in de vroege morgen. 
Maar ik dwaal af. Deze maand heb ik heel veel ingevallen. Vakantie en uitval van een zieke collega. En als het kan dan kom ik werken. Daar is niets mis mee. Maar daardoor heb ik niet de rust en de tijd gevonden om de omslagdoek met de schapen te zigzaggen en door midden te knippen. Zo komen we weer terug op het Kerstgevoel van mijn nichtlief. Ik heb de Kerstharten afgemaakt. Kijk maar.

Het Hardanger borduurwerk ga ik steeds leuker vinden. Tellen, borduren, knippen, borduren, het blijft spannend. Want o wee, als er teveel wordt weggeknipt. Een uitdaging als het niet goed gaat.
Maar een ding is zeker : nichtlief, voor Kerst 2014 zijn wij klaar. 

                        
                                                    Dit is de leukste.


                       
                                                    De lastigste

                       
                                                       De mooiste.   

3 opmerkingen:

 1. Mooi is dit Hardangerwerk!
  Hoop het ook nog eens te doen en heb deze patroontjes ook.Maar die draden doorknippen.... hu zo eng!
  Veel plezier met je handwerk.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden Toos. Groetjes van Harriet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irene (nichtlief dus)9 mei 2014 om 16:20

  Haha jeeeeeeeeeeeej KERST! Wat leuk dat ik hierin genoemd wordt :D En ze zijn harstikke leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen