donderdag 1 mei 2014

Ik ben er gelukkig nog

Hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat. Dat hoor ik mijn moeder nog zeggen. En ze had gelijk. Voordat je het weet is er alweer een maand voorbij. Maar ik heb het dan ook heel erg druk gehad. Met borduren wel te verstaan. Tijdens het maken van de Marker borduuurtjes kwam in mijn hoofd the English whitework sampler steeds meer naar voren en dan gaat het broeien. 
                              
Materiaal had ik al in huis dus er kon gelijk worden begonnen. En toen kon ik niet meer stoppen.
                 

                 

                 

                 

                 

                              
Elk vrij momentje ben ik ermee bezig. Twee-vijfde is al klaar. En het is een ramp als je met draadjes wegknippen de verkeerde pakt. Ook dat is al gebeurd en toen kwam er wel een klein vloekje.
Het wordt geborduurd op 16 draads linnen. Het fijne borduren is voor mij nog steeds favoriet. Ik hoop ook maar dat ik dat nog heeeeeeel lang kan doen.

Afgelopen dinsdag stond er in het Brabants Dagblad een artikel over nachtdienst.


En men pleitte voor een Nacht van de Arbeid. Daar werd ik wel blij van. Nachtdiensten worden door buitenstaanders niet altijd als een volledige werkdag gezien. Op de vraag tot hoelang ik slaap overdag kijkt men raar op als ik zeg: nou, tot een uur of half zes. En dat je 's morgens voordat je gaat slapen een wijntje of een portje neemt is wel heel raar. Dat doe je toch niet zo vroeg? Eh nee, maar voor mij is het avond en ik ga gewoon acht uur slapen. Dan zie je dat er na gedacht wordt en dan komt men tot de conclussie dat dat waar is. Ik moet er altijd om lachen. Maar in mijn nachtdienst kan ik nog steeds frotten. Het wordt al wel minder. Ik ga duidelijk merken dat de veranderingen in de zorg nu zichtbaar worden. Of het allemaal zo gunstig en geld besparend is daar heb ik zo mijn twijfels over. Maar ook hier is het zo: de tijd zal het leren.
En zo zijn de schaapjes allemaal gebreid. De halsrand is ook klaar.

                        

En nu komt het spannende. Eerst afzigzaggen en dan door het midden knippen. Daarna een heleboel steken opnemen om de rand verder af te maken. Ik heb het op de Noorse manier nog nooit gedaan, ben benieuwd.

4 opmerkingen:

 1. Wat prachtig dat whitework. Succes met het knippen van je breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Toos,
  Ik ben al tijden op zoek naar het patroon van deze prachtige whitework sampler! En nu kom ik het bij toeval tegen op jouw blog. Heb jij enig idee of dit patroon nog ergens te koop is?
  Hartelijke groet,
  Wilma Rutten
  Goirle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien kan je het proberen bij Naald en Draad in Roermond of bij de Handwerkboetiek in Roden. Ik had gluk. Het was een paar maanden geleden de laatste bij v.d. Pool.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip!

  Gr. Wilma

  BeantwoordenVerwijderen