zondag 18 mei 2014

Geen echte nieuwtjes

Nee, er zijn geen echte nieuwtjes. Het is genieten van het mooie weer na afgelopen week. Zo Nederlands, een week geleden leek het wel najaar en eerlijk gezegd stond ik regelmatig te rillen van de kou. 
Maar we hebben er iets gezelligs van gemaakt. Schoondochterlief-2 zou verjaren ( wat een ouderwets woord) en had het plan opgevat om met haar ouders en haar schoonouders er een leuk weekend van te maken. Gelukkig mocht zoonlief- 2 ook meedoen. En het werd een geslaagd weekend. Zaterdag naar de Expo in Amsterdam om op de valreep nog de tentoonstelling van de Titanic te zien. 

                            

En dat hadden een heleboel andere mensen ook bedacht. Maar wat wil je ook met het weer. 
Het was een indrukwekkende beleving. In feite maakte je de reis zelf mee. Hier is een hele korte inpressie.
                    
                      
Dit was een eerste klas dek. Bij mij kwam de sfeer van een Engels hotel gelijk weer naar boven

                      
En dan de bedden derde klas: een stapel bed en een deken met een logo. Zo anders de eerste klas hut.

                       


Een heel apart gevoel heb ik altijd bij gebruiksvoorwerpen. Wie heeft hier in de spiegel gekeken en wie heeft met de borstel 100x haar haar geborsteld. Het zijn getuigen maar kunnen niets vertellen.
Bizar allemaal. 

Als afsluiting van het dagje uit zijn we gezellig met z'n zessen uit eten geweest bij

                          
Hmmm, het had slechter gekund.

Maar ik borduur nog steeds aan de Whitework Sampler. Drie vijfde is af. 

                        

Het verveeld totaal niet. Eigenlijk droom ik ervan om zo'n rand te gebruiken voor een tafelkleed. En dan je mooie servies erop. Een aantal gezellige en goede eters. Maar dan komt het doemsenario op van rode wijn en/of tomatensaus. Doe maar niet.     

1 opmerking:

  1. Die gezellige en goede eters willen wij wel zijn :) En niet bang zijn voor rode wijn. Ik kreeg een tip, heb 'm uitgeprobeerd en verdraaid, het werkt!
    Voordat je het kleed of bloes of waar je ook rode wijn op hebt geknoeid in de was doet, spuit je de vlek in met haarlak. Mag de goedkoopste zijn die je kunt vinden. Daarna in de wasmachine en gewoon programma draaien. En echt, de vlek is er daarna uit! Of het voor tomatensaus ook werkt heb ik overigens nog niet uitgeprobeerd. Maar dan maak je maar iets zonder tomatensaus ;)

    BeantwoordenVerwijderen