vrijdag 29 november 2013

Bijna af, nog lang niet af en af

Heugelijk nieuws! We hebben van de week onze kasten gekregen. Ineens waren ze gearriveerd. En toen stonden ze woensdagochtend om 7.00 uur op de stoep. In eerste instantie dachten we dat het 's avonds zou zijn. Maar nee, echt 's morgens. En men moest nog uit Putten komen ook. Dus toen ik uit mijn werk kwam stonden ze al netjes op hun plaats.
                         
Dit is de grote. T.v netjes weggewerkt. Kijken doen we amper en het is nu niet het mooiste item in huis. Tenminste dat vinden wij

                                       
En dit is dus de kleine. Hierin gaat het eetservies. En ook daarin ben ik een verzamelaarster. Mens, wat een spullen vergaart men toch in de loop der tijd. En ik kan er toch zo moeilijk afstand van doen.
Nu nog alleen de gordijnen maar de stof wordt pas eind januari geleverd. Men is wat voorzichtig geworden met voorraden. Ach we hebben al zolang in een onaffe kamer gezeten dan kan dat er ook nog wel bij.

Deze week is dochterlief een avondje komen borduren. Heel trouw werkt ze aan haar gigantische grote lap. Zo nu en dan een zijsprongetje naar iets kleiners, zo'n grote lap is niet altijd praktisch om mee te nemen. En aangezien ze ( net als ik) overal wil en kan frotten zijn handzamere lappen dan wat makkelijker.
                  
Nog anderhalf patroonblad en dan is ze op de helft. Dus nog 3 jaar te gaan want ze is er nu 3 jaar mee bezig. In het echt zijn de kleuren veel mooier en er zitten ook glinstertjes in. Er worden aardig wat steekjes verwerkt met Kreinik garen.

Maar mijn merklap is af.
                        
Ik heb mijn eigen naam erin geborduurd i.p.v. oorspronkelijke naam. Tenslotte heb ik hem gemaakt. Maar ik vind het prachtig dat de oorspronkelijke borduurster (HG Meijer) zo'n mooie lap heeft nagelaten zodat wij er weer van kunnen genieten (en na-apen). 

Vanavond ga ik maar weer een blok afmaken van de Morrell quilt. 
                                   

Morgen of overmorgen maar eens kijken of er nog meer onafgemaakte projecten tevoorschijn komen.

3 opmerkingen:

 1. Nou Toos die kasten waren echt het wachten waard hoor, wat een plaatjes. Je merklap is ook schitterend geworden en die van je dochter ziet er ook mooi uit. Wat een werk, en wat een geduld...
  Liefs
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihihi, iedereen heeft het altijd over mijn geduld als ze mijn borduurwerk zien.En dat geduld zie ik dan weer niet. Dat zal wel komen omdat ik niet bezig ben met dat het af moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, ik ben weer bij met lezen dacht ik. Aardig, zo zie ik ook een stukje van mijn leven voorbijtrekken. Dank!
  Manlief.

  BeantwoordenVerwijderen