zaterdag 2 november 2013

Het werd tijd.

Zo, dat is een tijd geleden zeg. Niet dat ik niets te melden had, ook niet dat ik geen tijd of zin had. Dus ik weet niet waarom. 
Maar allereerst een foto van de gordijnen met de franje en de balletjes. Dit voor degenen die een beetje nieuwsgierig waren. De foto is niet van de beste kwaliteit maar het gaat tenslotte om het idee.
                   
We zitten nog steeds met smart op de rest van de nieuwe meubels te wachten. A.s. vrijdag komt het salontafeltje. Tenminste als er weer niet ergens een staking is. Nieuwe gordijnen zijn uitgezocht.

En stilgezeten heb ik niet. Het tasje is klaar. Hij is in elkaar gezet met het kleine machientje.
                   
Het ging vrij makkelijk.

                   
                                               De voorkant

                   
                                             De achterkant.
Het bloempje links onder stond niet op het patroon. Het was een noodgreepje. Moet je ook maar geen glaasje port drinken als je borduurt. Juist ja, er viel een druppeltje van mijn glas en dat ging er dus niet uit. 

Zo ben ik ook constant boven aan het opruimen. Eigenlijk heb ik te veel spulletjes, boeken, tijdschriften en lappen. Ik kan er maar niet aan toe komen om dingen weg te doen. Komt wel een keertje maar nu nog niet. 
En toen kwam ik een vakantieborduurtje tegen. Nog gekocht in Orléans. En dan is die voorraad lappen toch wel weer erg fijn. Want ik had ineens een idee wat ik ermee moest doen. Een omslag voor een map met recepten. Tijdens het naaien ging ik weer heel even terug in de tijd. Een omslag voor de Bijbel werd door mij gemaakt. Dat was toen nog. Mijn moeder leerde me hoe je dat moest doen. Leuke herinneringen zijn dat.
                           
Met dit stapeltje kwam ik beneden. En na een uurtje of wat naaien is dit het resultaat.
                            
De geborduurde labeltjes gaan op waszakken die nog genaaid moeten worden. Dus dan zijn er nu weer lappen minder en de borduurtjes hebben een leuk plekje gekregen.

En we hebben een loge. 
                 
Dit is Joppe. De hond van dochterlief. Waar wij zijn is hij ook.
Zo zit ik te borduren.
                 
Joppe ligt naast mijn stoel. Adele vindt het maar zo-zo. Het is maar goed dat de dames Coq au Vin een eigen huisje hebben, anders zaten ze er ook bij.

3 opmerkingen:

 1. Wat ben je lekker bezig geweest Toos.Het tasje is prachtig, als je niets had gezegd over het druppeltje had ik niet beter geweten dan dat het hoorde.Je gordijnen zijn ook mooi geworden.Ben benieuwd naar de rest.
  Liefs en een fijne zondag
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zoals je bezig bent en heel creatief dat bloemetje ! Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, slim van je, dat bloemetje. Het tasje is schattig geworden. De map is ook mooi trouwens! De Bijbelomslag kan ik me niet meer herinneren, jammer!
  Zal ik nou nog een tafelkleed voor je borduren, nu je weer een eettafelset hebt? Nu mijn grannydeken klaar is, heb ik wel weer zin in een makkelijk-erbij-te-pakken projectje en voor jou is er niet veel aan, dat beiers bont-gebeuren :)
  Ik ga ook een vlag maken voor de jongens met het logo van de ACN, uitdaging!
  Knuf voor Joppe :)

  BeantwoordenVerwijderen