dinsdag 1 mei 2012

Wat een heerlijk lang, lang weekend

Het begon al met de vrijdagavond. In Zutphen had ik vulling gekocht om een quiltje af te maken. En ik had er zin in om dat te doen.

Het spannen en rijgen ging heel snel want het is een klein quiltje. Maaaaaaar als dat af is, is er weer iets af. En dat is dan heel erg prettig.
En dan zaterdag. Tijdens het boodschappen doen bij een bekende Nederlandse kruidenier kwam ik een nieuw blad tegen.Ook daar word ik helemaal blij van. Een beetje nostalgie, een beetje romantiek, kortom lekker bladeren bij een kop thee buiten in het zonnetje.
En toen zondag. Vrienden van manlief en ook van mij kwamen een dagje. Zoals ook de familie wonen onze vrienden en kennissen door het hele land heen. Zodoende waren ze een poos niet geweest. Ja en dan haal je toch wat meer uit de kast dan alleen een kop koffie met een gevulde koek. En we konden buiten zitten.

Dit is toch wel "het goede leven". We weten allemaal dat het niet zo goed is, maar op zo'n dag moet je er gewoon van kunnen genieten. Gelukkig zag alleen de i-Pad dubbel
 

Het was vanouds weer erg gezellig en nu manlief met pensioen is hopen we toch wat vaker bij elkaar te komen. Die middag mailde zus van manlief dat ze graag de volgende dag wilde komen. Dat was prima als ze mee wilde om eerst bij mijn moederlief de was te brengen om daarna naar Garderen te gaan naar de zandsculpturen. Dus zijn we op Koninginnedag richting Garderen gegaan. En wat was het leuk. Sinds jaren had ik het gevoel dat er een ouderwetse Koninginnedag aan de gang was. Overal oranje, zo gezellig.
Bij de ingang lagen al grote appels van Oranje. De zandsculpturen beelden het Huis van Oranje uit, van het begin tot nu. Ook was er een kleine tentoonstelling van Oranje voorwerpen.
De sculpturen zijn heel knap gemaakt. Alle Willems met egaa's plus de vrouwelijke troonopvolging zijn uitgebeeld tot vandaag aan toe.

Op het terrein is ook een grote Riverdale winkel. Fijn snuffelen en ideetjes opdoen, en misschien iets kleins en leuks scoren. Dat is dus gelukt.
Mooie kaartjes voor de voorraad bandjes en kantjes.


2 opmerkingen:

  1. Leuk tijdschrift. Ik heb hem toevallig ook gevonden.
    veel liefs,
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ps. Ik ben je volgende volger. Nr. 13. De meeste mensen willen geen nummer dertien zijn, maar ja, wat wil je? Ik ben op vrijdag de dertiende GEBOREN!

    BeantwoordenVerwijderen