zondag 27 september 2015

Voorbereiden op de winter


We zijn alweer een weekje thuis na een heerlijke vakantie. En het is fijn om thuis te zijn. Er stonden en staan nog een aantal leuke dingen op de agenda en dat maakt de overgang naar het gewone leven ook prettig. 

En het begint nu echt herfst te worden. Ik houd er wel van. Het licht en het geluid wat donkerder wordt, de kleuren van de bomen. En dan komt bij mij het oergevoel van verzamelen boven om voorbereidingen te treffen voor de winter. 
Daar hoort ook bij dat ik goed de winter door kom met de voorgenomen frotactiviteiten. Tijdens de vakantie in Accons was ik verder gegaan met de grote applicatieblokken.

                                   

Het derde blok is nu bijna klaar, een goede reden om naar Zutphen te gaan voor nieuwe ondergrondstof en evt. rode en groene lapjes. Vrijdag j.l. was het prachtig weer, het leek wel of we nog vakantie hadden. Uiteraard bij Petra geslaagd, ik kan weer verder.

                                   

En ja, er zit ook een geel lapje bij maar die hoort bij een ander project die ook nog afgemaakt gaat worden. 
Het boek kon ik niet laten liggen. Als je de Jane Austen quilt maakt lijkt me het erg leuk om de poppen uit dit boek te maken. Er staan zelfs poppenmeubels in.

                                    

Maar of ik ze ooit zal maken dat betwijfel ik. Leuk is het zeker. Zo, dat is nummer 1 van het voorraadlijstje. 
Op de terugreis langs bij vrienden van zoonlief2. Zij hadden 10 kg stier voor ons in de vriezer. Echt rundvlees van een dier die het goed heeft gehad. Ik ben benieuwd hoe het smaakt want het is een ander ras dan we gewend zijn.

                                    

Dit zijn de dames en zoals te zien is zijn ze niet groot. Dat is dus nummer 2.

En vandaag buiten gezeten met een volle emmer blad en hazelnoten uit eigen tuin.

                                                 

Dit is al de derde emmer die ik uitzoek en er ligt nog veel meer in de tuin. Deze week bracht schoonzoonlief ook al een heleboel stoofpeertjes mee. Die komen weer van een boom  bij zijn baas vandaan.

                                   

De taart is gebakken van gemalen hazelnoten en zo verschrikkelijk lekker. Hij is ook al bijna op.
De stoofpeerrtjes zijn ondertussen geschild en staan nu heel zachtjes te te stoven in een halve fles port (sssssssttttttttt) met kaneel en suiker. En lekker ruiken dat het nu doet. Jammer dat je de geur niet kan bewaren.
Dat was dus nummer 3 en 4. Wat mij betreft mag er nog veel meer komen want ik vind dat zo leuk om te doen. 

De dames Coq au Vin zijn wel een beetje zielig, ik heb het elk jaar met ze te doen. Ze zien er zo troosteloos uit, eten weinig en er zit geen fut in. Zo gek is het niet. Ik zou er ook niet blij van worden als ik al mijn haren verlies.

                                  

Maar ja, het hoort erbij, ook wintervoorbereiding zullen we maar denken.

1 opmerking: