dinsdag 23 december 2014

Allemaal lichtjesAlweer de laatste dagen van 2014. Wat gaat de tijd toch snel. De kortste dag hebben we alweer gehad. 
En dan is het Kerst. En iedereen wil ik ook graag het onderstaande wensen.

Een witte Kerst zit er niet in. Maar de donkere dagen zijn er wel degelijk.
En daar zijn gelukkig lichtjes voor. Oh, wat houd ik ervan, kaarslichtjes (lampjes) Eerst de kerstboompjes voor de ramen van ons huisje.Daarna de kerstboom, nog steeds een echte.


De Kerststal, die we al jaren bezitten. 
Elk jaar een beeldje bijkopen. Net zolang totdat het kompleet was. Ik spaarde er zelfs A.H zegeltjes voor. Dat was het spaarpotje. Maar na al die jaren vinden we het nog steeds erg mooi.


Het is ook de kern van Kerstmis. Vaak wordt het vergeten wat Kerst eigenlijk is. Daarom staat de stal ook op een niet over het hoofd te ziene plaats.

Tja en dan onze nieuwe lichtjes van de laatste jaren. Ook hier wordt voor gespaard. En manlief is in december jarig en wordt als een kind zo blij van een nieuw huisje of popje als cadeautje. 


Wat ook al jaren een traditie is is bakken van de Kersttulbanden. Dit jaar heb ik er vier gebakken, drie worden er weggegeven en eentje eten we zelf op. Sinds kort heb ik Nordic Ware bakvormen. En die bakken toch. Het kost dan wel een beetje maar dan heb je ook wat.


En lekker ruiken dat het doet. Naar rum en kruiden, hmm. 

Dit jaar mag ik weer koken en bakken. De eerste Kerstdag zijn we met z'n achten. Dochterlief met schoonzoonlief, zoonlief2 met schoondochterlief2, zwagerlief en schoonzuslief. Zoonlief1 met schoondochterlief1 willen graag in hun nieuwe huis Kerst vieren. Groot gelijk hebben ze als ze dat graag willen. 

Bij ons zijn geen verplichtingen wat feestdagen betreft. Wil men komen, fijn en gezellig. Wil men graag thuisblijven of naar iemand anders, ook prima. 
En heb ik gasten dan geniet ik wel erg. Koken en bakken en liefst voor heel veel mensen dan ben ik als een kind zo blij.


Tussen het koken en bakken door is deze quilt in de wasmachine beland. Want hij is klaar, af, fini, finish. 


Nu mag hij mee met schoondochterlief2 . Ze kan hem gelijk meenemen. Misschien gaat het toch nog koud worden.

3 opmerkingen:

 1. Gezellig, je huis ziet er uit zoals je bent, Lief , gastvrij en heerlijk.
  Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad, en vast de allerbeste wensen.
  We zien elkaar snel!!!
  Liefs
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je huis ziet er gezellig uit. Vanuit Diemen de allerbeste voor 2015
  en een gezond en creatief jaar
  Groet van Harriet

  BeantwoordenVerwijderen