zondag 17 februari 2013

Draadjes oppakken en verwerken

Gelukkig ga ik het frotten steeds meer oppakken. Toch een teken dat het ietsje beter gaat. Maar echt goed gaat het nog niet. Ik was weer begonnen met werken maar halverwege mijn nachtenblokje moest ik toch weer verstek laten gaan.
Er wordt nog regelmatig gekreukeld en geknepen in mijn zij en rug. Niet heftig genoeg om richting ziekenhuis te vertrekken maar wel om pijnstillers te nemen. Deze week ga ik naar diverse "isten" om uit te sluiten of er niet iets anders aan de hand is. We zullen het wel zien.
De borduurlapjes van Alma en Barb worden allen met een open zoompje afgewerkt en daarna aan elkaar genaaid.
 
Een soort quilt dus. Dan gaat de lap dienen als kapstokkleed. De oude kapstok van de opa van manlief hangt bij ons in de gang en daar hoort een kapstokkleed bij. En dit leek me wel een goed idee. Er gaan nog wel wat daagjes overheen voordat het klaar is maar dan heb je denk ik ook wat. En Adèle doet wat alle katten doen. Juist ja, er op zitten

Tussen alle beslommeringen door pogen we ook nog steeds ons huisje op te frissen. En zowaar, we zijn gisteren begonnen met meubels kijken. En dat is echt hoog nodig. Heel wat jaartjes terug hebben we bij Ikea noodeettafelstoelen gekocht. Niets mis mee, alleen zijn ze nu al langer bij ons dan de bedoeling was. Er was er al eens eentje kapot gegaan en toen hebben we er een nieuwe bij gekocht maar er begon een stoel heel raar te wiebelen. Nu was er iets metaligs afgebroken en dan is er maar een remedie: houtjes van maken voor de vuurkorf.


Waar ik heel verbaasd over ben is ineens de aanwezigheid van misschien wel bosanemoontjes. Voordat we de tuin op de schop hadden stonden ze erin. Ze kwamen uit de tuin van mijn schoonouderslief. We hebben ze niet echt bewaard maar als het toch zo is is het misschien wel een teken dat er echt weer betere tijden komen voor ons en dat ze bij ons zijn al zien we ze niet.

 
  

4 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat het nog niet goed met je gaat, wens je dat er gauw iets gevonden wordt waar een pilletje voor bestaat en dan over is.

  Ps wat een origineel idee het kapstokkleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Toos fijn dat je weer wat aan het frotten bent, minder fijn dat je nog steeds last hebt.Verstandig hoor om er goed naar te laten kijken, tenslotte moet je volgend jaar februari helemaal klaar zijn voor de beurs in Parijs :)...
  Lekker hè dat de lente af en toe al een beetje komt rondkijken...
  Liefs en sterkte
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat het nog steeds niet helemaal goed gaat, maar zo te zien ben je wel lekker aan het hobbyen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit heerlijk te genieten van al die prachtige borduurlappen...

  BeantwoordenVerwijderen