dinsdag 5 februari 2013

Dank jullie wel en een mooi doosje

Het lijkt erop dat er weer wat rustiger vaarwater in ons leven is. We weten als familie dat er nog heel veel verdriet staat te wachten maar nu hebben we de hoop op een hele kleine adem pauze.
In alle rust heb ik de reacties kunnen lezen en dat doet goed. Juist van mensen die je niet kent, maar ook van degenen die je niet elke dag ziet of spreekt. En dat doet goed, wetende dat men op de achtergrond belangstelling voor je hebt en even een woordje schrijft van: ik leef met je mee.
Maar ook geef ik wat antwoorden. De Kitchenaid is geweldig. Al bij het eerste gebruik had ik iets van: dit apparaat had gisteren al in mijn keuken moeten staan. Wat een aanwinst. Het is dat we in Nederland wonen en leven maar heel vaak voel ik mij als een Italian Mama. Hotel/restaurant mama, maakt niet uit. Iedereen is welkom! En met dit apparaat kan ik weer zo veel leuke en lekkere dingen doen. Al is het alleen maar eigen brood bakken, heerlijk.
En dan de sprei. Ja, die heb ik zelf gehaakt. Mijn oma zou trots geweest zijn. Zij deed niets liever dan haken. Spreien, kleedjes etc, etc
De eierenglijbaan voldoet goed. Niet alle eieren kunnen we redden. Misschien komt er een verbeterde versie, we zien wel.
Alle borduurtjes van de Loose Feather Club zijn klaar. En voor de laatste was er een mooie bestemming. Een houten kistje met een glazen deksel. En laat het er nu precies inpassen! Weer iets af.
 

 


Ergens zijn zonder een handwerkje bij je, dat kan niet volgens dochterlief. Al had ik in het ziekenhuis helemaal geen zin in wat voor handwerk dan ook, zij was toch op zolder gedoken en kwam met een  borduurpakketje op de proppen. Helemaal vergeten dat ik die ook nog had. Toch weer kruisteken, maar ook weer zonde om het te laten liggen. Dus ik ben er aan begonnen en ach, het borduurt wel lekker weg.

 


 
Hier wordt ik ook blij van. Heel voorzichtig komt er weer leven en groen in de tuin. Dit is de Lupine die het gaat proberen.

 
 

6 opmerkingen:

 1. wat fijn dat weer onder de mensen komt en de amersfoortse keien kunt laten liggen waar ze horen, op de Stadsring! Mopi borduurtjes hoor, wat mooi he dat de natuur weer langzaam ontwaakt. Fijne avond verder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mam zonder handwerken is als pasta zonder saus..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig doosje is het geworden, mooi! En die kippen wat een werk, leuk dat wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pracht werk hoor!!!
  Ik was vanmorgen ook even buiten en zag dat er heelvoorzichtig al puntjes van de bolletjes en vasten planten al boven komen .
  Heerlijk als de voet over is meteen naar buiten om de tuin in orde te brengen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig werk, ik was zojuist ook lekker buiten aan het rond kijken naar alles wat de natuur al weet te brouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè vervelend dat het nog niet goed gaat met je. Wel spannend om al die onderzoeken te ondergaan, maar ja dan weet je misschien ook wat er aan mankeert. Mooi zijn je borduurwerkjes geworden van Loose Feather Club. Ik heb er ook nog een aantal van liggen. De onderste die jij in een doosje gaat verwerken borduurde heerlijk vond ik!

  BeantwoordenVerwijderen