maandag 17 september 2012

Vakantie deel 2: Engeland


Ik ben een wereldreiziger in spé aan het worden. Eerst Frankrijk, nu net terug uit Engeland en op dinsdag naar het westen van het land om op de katten van zoonlief- en schoondochterlief2 te passen. Engeland was een ervaring apart. De eventuele liefhebbende echtgenoten gingen niet mee. Dit was een handwerkreis met als leidraad Judith Hayle..
Zij en haar dochter hebben geleefd in Ipswich en zijn heel belangrijk geweest voor het borduuronderwijs
 
 
 
Donderdag avond om 20.00 in Hoek van Holland was het een leuk weerzien met oude bekenden van de vorige reisjes. En zo togen we naar de boot om na een gezellige avond en een korte nacht in Harwich Engeland binnen te rijden met de bus
 
En dat was het begin van drie hele lange dagen waarin we veel te zien en te horen kregen. In Colchester gingen we ontbijten. Dit ging gebeuren in het Mark Teys Hotel waar we ook 2 nachtjes zouden slapen. En natuurlijk werd het Engelse ontbijt uitgeprobeerd en ik moet zeggen: het viel absoluut niet tegen, het was zelfs heerlijk
 
En toen naar Cambridge naar het Fritzwilliam museum waar we een lezing kregen over de merklappen en de invloed van Judith Hayle. En ook al had je alleen maar MAVO-Engels, het was heel goed te volgen. Met bewondering kijk je dan naar de merklappen die er lagen. Zo fijntjes geborduurd, en dan te realiseren dat men vroeger gaan daglichtlampen en vergrootglazen had. 's Middags werden we losgelaten en konden we door Cambridge struinen (en geld uitgeven, heerlijk). Al die oude echte Engelse gebouwen en universiteiten. Als je niet oppast loop je zo met je gedachten in een Engelse detective. Er was ook een echte Cath Kidston winkel. En laat ik nu net geen breitas hebben om mijn breirol in te bewaren, en daar was daar nu net een leuke breitas! Ja, wat doe je dan: kopen.

De volgende dag gingen we naar Colchester. Dit is de oudste stad van Engeland. Noren en Romeinen hebben hun sporen achtergelaten.


En daarna naar Ipswich. Wat een leuke stad is dat. Heel wat oude panden met daarin gewoon winkels.
 
Dit is het Ancient House

Jammer genoeg gaf mijn enkel aan dat er nu wel genoeg was gelopen, en daar moet je naar luisteren. Maar ook dat is leuk. Lekker op je rollator zitten en dan mensen bekijken. Mens, wat zie je dan veel.
Om 16.30 werden we verwacht in het Hintlesham Hall Hotel voor een High Tea.
En daar liep zowaar de nieuwe Mr. Darcy. De High Tea was heerlijk en het zag er zo mooi uit.
 
 
 
Op de foto is maar één schaal te zien van een aantal. Na een dag wandelen door de stad had men toch  wel erge trek gekregen dus de schalen waren in een mum van tijd leeg.

Eén van mijn dromen heb ik daar ook waar kunnen maken. Zitten in een brede vensterbank, smachtend naar buiten kijkend. Het is dat ik geen borduurwerk bij de hand had.

Helaas waren daarna de dagen alweer voorbij. Met een flinke omweg zijn we weer naar de boot gereden. We hebben nog heel wat leuke en mooie plekjes gezien. Engelser kon het bijna niet, al die leuke huisjes en mooie kerken. Alleen het weer klopte niet, stralende zon hadden we gehad. Een cadeautje was het gewoon.
Als aandenken hadden we een klein, nog te doen borduurwerkje gekregen.
 


Met mijn eigen initialen ga ik het gebruiken als etiket voor de Engelse Jane. (die heel gestaag vordert)
Tammy en Erna, heel erg bedankt voor het organiseren van deze reis en het op sleeptouw nemen van ons. Het was zo heerlijk, ik moet nog steeds landen.

3 opmerkingen:

 1. Klinkt super allemaal ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Toos, wat een superleuk verslag van een superleuke reis..Ook ik heb ontzettend genoten van dit echt Engelse avontuur..Een herhaling waard dacht ik zo...
  Jij bedankt voor je humor en gezelligheid..
  Liefs en tot gauw
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Toos
  Gezellig om over onze reis te lezen en weer na te genieten. Ik vond het reuze gezellig met je in de bus en wat hebben we gelachen. Tot de volgende keer.
  Groeten van Harriet

  BeantwoordenVerwijderen