woensdag 24 september 2014

Eng

Omdat het er vandaag erg herfstig uitziet heb ik me maar eens vermand om te gaan knippen in breiwerk. Als ik me wil koesteren in de warmte van de schaapjes dan moet ik dat snel gaan doen. Maar eng dat ik het vind. 

Eerst goed af zigzaggen. Veel en vaak op internet gekeken of het toch echt zo gaat zoals ik denk. Ja, het klopt. Achter de naaimachine en rausen maar.

                       

Schaar en bij en knippen maar.

            

En klaar. Is dat nu alles? Is hier het spreekwoord: Een mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest van toepassing? Nu zo erg was dat ook weer niet maar de volgende keer is de stap wel een stuk kleiner.

                   

Het volgende is om een heeeeeeeeeeeeleboel steken te gaan opnemen. Ook dat is een mooi werkje voor de nacht.

Het tasje vordert gestaag. Ik pak het regelmatig op. En de bedoeling om mijn eerste werknachtje ermee te vullen lukte niet. Het was een drukke en rommelige nacht. Maar ja, je komt er tenslotte om te werken. 

                                         

3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Ik vind het een prachtige shawl geworden! Zou zelf ook graag Fair Isle willen leren maar ik ben nog wat huiverig (is nou niet één van de gemakkelijkste technieken).
  Ben benieuwd naar de bies die je gaat aanbreien en hoe het er uiteindelijk gaat uit zien!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, kan me voorstellen dat dit eng is, zomaar in je breiwerk knippen, maar ziet er prachtig uit! ben stiekem (gezond) jaloers, want kan zoiets niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou t ook doodeng vinden hoor! Mooe sjaal, echt prachtig

  BeantwoordenVerwijderen