vrijdag 16 augustus 2013

Kennis bijspijkeren

                    


Gisterochtend om 9.15 uur werd ik door manlief bij het station gedropt om om 9.26 de trein naar Zutphen te pakken. Naar Zutphen is een makkie. Niks geen overstappen en dat is toch wel prettig als de rollator altijd mee moet. En met een uurtje ben je er al. 
Heel appliquerend Nederland is namelijk. in de ban van het nieuwe appliqueren. Bij Petra Prins zijn ook een aantal dagen gereserveerd om de kennis en de instrumenten die nodig zijn door te geven. Ook ik wilde  weten hoe het werkte. Vooral omdat appliqueren heel erg leuk is en hoe meer foefjes je weet hoe beter het werk wordt. Als oefenlapje kregen we een schattig patroontje.


             
 
Om de techniek te begrijpen werd er eerst met de hoed van de paddenstoel begonnen. Je moet allebei je handen intensief gebruiken en dat is best wel wennen. 


              
                                                      Daarna volgde de stippen.

             

En eerlijk is eerlijk, het is een heel gefrot maar het resultaat mag er zijn. Het gele rondje is echt heel erg klein. 
In de toekomst ga ik deze manier zeker gebruiken. Het was een gezellige bijeenkomst met lekkere koffie  en een gezellige praat. Bep heeft het allemaal goed en duidelijk uitgelegd


Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Er is weer stof meegegaan voor de hexagonblokken. 


              
Ik kan vannacht weer rustig naar mijn werk.
 

2 opmerkingen:

  1. Het was zeker een leerzame en gezellige dag. Ik ben gisteren thuis er mee verder gegaan en het resultaat valt me niet tegen. Gr. Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk die paddenstoelenquilt, wil ook steeds iets op dat gebied doen, maar grijp toch altijd terug naar mijn borduurwerk....
    Liefs en tot gauw
    Erna x

    BeantwoordenVerwijderen