donderdag 9 mei 2013

Meters stof

Heel lang geleden nog voordat ik met een koffer vol gordijn uit Frankrijk thuis kwam had ik deze rol stof aangeschaft bij ons aller bekende Zweeds warenhuis. Daar zou ik gordijnen voor de slaapkamer van gaan maken.
                                           

Nu zijn gordijnen naaien niet zo moeilijk, maar die hoeveelheid lap! Bij mij is de tafel dan altijd te klein, de naaimachine doet verstoppertje spelen onder de stof en ik moet dan vaak tot tien tellen. En ook niet onbelangrijk om er dan toch maar geen gordijnen van te maken: de Franse gordijnen waren leuker. Dus ik  zit met een gigantische berg mooie stevige stof. En dat wordt gekoesterd. Stoelbekleding voor de tuinstoelen, lopertjes voor de buitentafel. Er ligt al een opbergzak geknipt voor de barbecue attributen, en de kussensloop waar de boerderijlap opgenaaid wordt is al klaar
                                              
Toch wel een beetje saai, ik mis iets. Dus op naar het tuincentrum. Het is Hemelvaartsdag, we hadden nog wat plantjes nodig ( en dat dachten meer mensen ). Wat we moesten hebben was er en er lagen ook spoelen met katoenen kant (????) Wel 10 meter zit er op zo'n spoel. En nu vind ik het niet meer zo saai.

                                             

Manlief gaat de plantjes planten en ik ga het kantje er aanzetten. Ooit, maar dan ook ooit zal de rol stof helemaal gebruikt zijn. Schorten, placemats, nog meer kussens opbergzakken enz, enz, enz. 

5 opmerkingen:

 1. Leuk dat kantje er om heen . Doet net even iets extra's. En de rol stof eet geen brood, daar komen vast nog wel goede idee├źn voor. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te geloven maar waar,... bij mij staat precies zo'n zelfde rol te wachten en te wachten, al jaren en ik vind 'm nog steeds geweldig. Dat geldt ook voor jouw kussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Toos, da's een mooie rol! Veel succes met het bedenken van allerlei projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha,... dat is toch een prachtige rol stof voor erg veel moois,...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n rol stof die je mooi blijft vinden en overal wel een plekje vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen