zondag 25 augustus 2013

Laatste lootjes

Nog eventjes en nog vier nachtjes werken dan hebben wij vakantie. Ieder ander is of komt snel thuis maar manlief en ik hebben nog een week voorpret. Afgelopen woensdag zijn we even naar Utrecht geweest om te oefenen


     

Het beviel prima

En toen had ik ineens geen zin meer om lapjes aan elkaar te naaien. Ach ja, dat kan je wel eens hebben. Niets aan te doen. Maar niets doen is geen optie, nooit geweest. Dus op naar zolder. Ergens moet toch nog een pakket liggen van een merklap. Merklappen borduren vind ik nog steeds leuk. 
Dus deze lag nog op mij te wachten.
 

        
 
Ooit jaren geleden gekocht bij " de Nijvere Conste" . En daar hingen toen een aantal mooie exemplaren . Ik had hem helemaal voorbereid op zolder gelegd zodat er gelijk aan geborduurd kon worden. En dat is dus nu.


      


 
 
En wat een verrassing. Helemaal vergeten. Maar deze pakketjes mogen mee naar Parijs en Corsica 
 
        
 
En zo wordt er 's avonds buiten gefrot. Met borduurlamp. Want het is nog zo'n fijne temperatuur. Gewoon genieten dus.
 
        
 

vrijdag 16 augustus 2013

Kennis bijspijkeren

                    


Gisterochtend om 9.15 uur werd ik door manlief bij het station gedropt om om 9.26 de trein naar Zutphen te pakken. Naar Zutphen is een makkie. Niks geen overstappen en dat is toch wel prettig als de rollator altijd mee moet. En met een uurtje ben je er al. 
Heel appliquerend Nederland is namelijk. in de ban van het nieuwe appliqueren. Bij Petra Prins zijn ook een aantal dagen gereserveerd om de kennis en de instrumenten die nodig zijn door te geven. Ook ik wilde  weten hoe het werkte. Vooral omdat appliqueren heel erg leuk is en hoe meer foefjes je weet hoe beter het werk wordt. Als oefenlapje kregen we een schattig patroontje.


             
 
Om de techniek te begrijpen werd er eerst met de hoed van de paddenstoel begonnen. Je moet allebei je handen intensief gebruiken en dat is best wel wennen. 


              
                                                      Daarna volgde de stippen.

             

En eerlijk is eerlijk, het is een heel gefrot maar het resultaat mag er zijn. Het gele rondje is echt heel erg klein. 
In de toekomst ga ik deze manier zeker gebruiken. Het was een gezellige bijeenkomst met lekkere koffie  en een gezellige praat. Bep heeft het allemaal goed en duidelijk uitgelegd


Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Er is weer stof meegegaan voor de hexagonblokken. 


              
Ik kan vannacht weer rustig naar mijn werk.
 

maandag 12 augustus 2013

Niets bijzonders

Oo, jij woont dus in dat huis met die aparte gordijntjes. Ja,daar woon ik. En dit is dus een apart gordijntje als die gewassen is

                  


                  


Een grote kluwen franje en balletjes. Met de grootste twee gordijnen ben ik bijna een middagje bezig om alles weer uit elkaar te peuteren. Men zal wel begrijpen dat ik ze dus niet elke week was. Dit is trouwens al de tweede generatie. Toen de vorige hun beste tijd hadden gehad heb ik voor het hele huis nieuwe gehaakt. Ze zijn een beetje apart en daar houd ik wel van


Veel nieuws heb ik verder niet. Ik kan wel elke dag melden wat voor blok ik nu weer af heb maar dat wordt een beetje eentonig, denk ik. Maar hier zijn de de affe blokken. Ik heb heel veel nachtjes gewerkt,  zodoende.

              
 
                                 
 
              
 
                                 
 

donderdag 1 augustus 2013

Gestaag doorgaan



 
                        
 
Het is een zooitje in de huiskamer. De meubels en andere spullen ( lees: kratjes met quilts in wording) zien alle hoeken van de kamer.  Bij goed weer mogen ze naar buiten. Dan worden ze bewerkt met schuurpapier. Om daarna weer als nieuw tevoorschijn te komen en naar dochter- en schoonzoonlief te verhuizen. Bij ons wordt nml. de vloer geolied en gelakt. Jammer genoeg is het resultaat tot nu toe nog niet wat we ervan verwacht hadden. Op de bovenverdieping waren de vloeren prachtig geworden maar beneden valt het vies tegen. Toch gaan we ermee door. We weten even geen oplossing en misschien valt het mee als de nieuwe meubels de lelijke plekken verdoezelen. Eerlijk gezegd zijn we het zo zat om al jaren in een niet affe kamer te vertoeven dat we nu deze beslissing hebben genomen. En waarschijnlijk, als alles weer een beetje op orde is, kunnen we rustig bedenken wat we met de vloer gaan doen. Misschien is het dan toch verstandig om even flink te gaan sparen en er een nieuwe vloer op te leggen. We zien het wel.
 
Dus ik zit tussen de bende rustig Sarah Morrell verder te maken. En één voor één komen de blokken af. Het is zo'n leuke quilt om te maken.
 
 
En dank je wel Margot voor het antwoord op mijn vraag. De quilt is dus een album quilt en het grote middelste blok is gemaakt door Sarah Morrel omstreeks 1842. Alles is te lezen in het boek: Glorious American Quilts, geschreven door Elizabeth W. Warren en Sharon L. Eisenstat.
Ook ik deed mee met de BOM van Petra Prins. Maar op het laatst gingen de plastic zakjes zo de krat in zonder te kijken hoe het eruit zag. De reden daarvoor is bekend. En nu kan ik er in alle rust weer rustig van genieten. 
 
Maar allereerst heb ik grote hexagonblok afgemaakt. De blokken zijn zo groot dat ze niet eens helmaal op de foto kunnen.
                                       
                                           
 
 
Nog een maandje en dan gaan we vakantie vieren. Heel spannend dit keer om alleen met trein en boot te reizen. Geen auto mee. Maar wel heel erg leuk zo'n avontuur. Langzamerhand gaan mijn gedachten ook wel naar wat ik mee wil nemen om te frotten. Er moet iets mee. Als ik niets meeneem dan kan ik heel erg ongelukkig worden. Erg is dat eigenlijk. Het kan zelfs zo zijn dat je er niet eens aan toe komt, maar alleen al de gedachte dat je niets van naald en daad bij je hebt kan mij al helemaal ontredderen. Het moet klein zijn, niet teveel materiaal maar toch leuk genoeg. Ik ben wel bezig om een applicatieblok voor te bereiden maar een klein borduurwerken is ook niet weg. Nu heb ik in een doos al wat lapjes liggen voor een "Pronkrol" en Jookies (www.jookies.nl) heeft leuke pakketjes die ook een " Pronkrol"  vormen. Wat let me om een pakketje te bestellen? Niets. Dus er ligt alvast een pakketje klaar voor de reis. Erg hè, dat dat het eerste is wat in de koffer gaat. 
 
                         
Volgende maand nog maar eentje bestellen. Stel je voor dat het af komt voordat je weer thuis bent. Paniek.