woensdag 24 oktober 2012

Lastig bezoek

Gezellig, er is weer een virus op bezoek. Zo te merken is het een plakker. Ik hoor er meer mensen over klagen dat hij niet is weg te branden.  En dat hij een beetje sneekie is. Zodra je je weer een beetje beter voelt wrijft hij in zijn handen, laat je neus weer vollopen
en daarna voel je je weer als een slappe lappenpop die nodig opgevuld moet worden.

Gistermiddag toch even heen en weer naar Zutphen geweest. Nog van het mooie weer genieten en het kan wel eens helpen om je beter te voelen. Dit keer was het maar een kleine buit.
En het gaat ook gelijk gebruikt worden. Allemaal voor quilts waarmee ik bezig ben.
 
Zo nu en dan neemt dochterlief haar borduurwerk mee als ze een paar uurtjes bij ons komt en dan zitten we heerlijk met een kop thee ( zij heeft formaat soepkom) te pikken. Haar borduurwerk groeit gestaag.
De paars-witte strepen zijn de benen van de grote elf. Jammer genoeg zijn de kleuren op de foto lang niet zo mooi als in het echt. Regelmatig komt er een glinstertje in, heel apart.
Mijn eigen borduurwerk schiet al heel erg op. Nog even goed boos worden en het is klaar.

 

vrijdag 12 oktober 2012

Vorderingen

Er is niet zoveel te vertellen. Op dit moment kabbelt het leven heel rustigjes door. De dames Coq au Vin zien er niet uit (ze zijn in de rui) en zijn een beetje zielig. Bij tijd en wijlen kan ik me niet aan de indruk ontkomen dat ze zich ook niet zo lekker voelen. Maar ja wat wil je ook als je zo'n beetje rondloopt in je blote kont.
Adèle is al niet zo'n buitenkat en nu vind ze het al helemaal niets. Teveel wind en regen. Zelfs als ze naar boven wil, waar ze heel graag is, twijfelt ze als het koud is. Maar de stoel met de pluchen hond waar ze heel graag op ligt wint het wel.  's Avonds komt ze naar beneden en dan zijn we gezellig met z'n tweetjes aan het borduren.
 
En het schiet al op. Als het tempo zo doorgaat is dit borduurwerk inderdaad met de Kerst af en dat is toch wel een beetje het streven.
(Sorry, ik krijg de foto niet gedraaid, heel vreemd)
 
En ik ben een hele wijze raad aan het opvolgen.
 
Het is fijn en klein en omdat de naaldjes zo flexibel zijn breit het niet echt lekker. En als je nu eens twee naaldjes per dag breit dan komt het vanzelf af. Dus vanaf deze week probeer ik minimaal twee naaldjes per dag te breien. En verdorie het werkt nog ook.
En dan nu de gang. Het plaatje zegt al genoeg denk ik.
 
En er is nog iets waar wat vordering in is. Sinds twee weken ga ik dinsdag avond weer naar school, ja echt, om de Franse taal wat beter te begrijpen. En leuk dat ik het vind. Nooit gedacht dat ik zo enthousiast over taalonderwijs kan zijn want ik heb niet zo'n grote taalknobbel. Misschien komt het ook omdat het via de Volksuniversiteit is, de druk is niet zo groot. En wat ook niet onbelangrijk is, ik heb er nu zelf voor gekozen.
 

woensdag 3 oktober 2012

De pret is over.

Wat gaat de tijd toch snel. Vanaf maandag zijn de dagen weer normaal en werd ik ook weer op mijn werk verwacht. Het was gelijk raak, na een uurtje was mijn hulp hard nodig. Maar dan weet je ook weer waarom je het doet. 
De afgelopen week niet zo veel meer gedaan. Nu de avonden langer worden en er kaarsjes aangestoken worden, heb ik een borduurwerk tevoorschijn gehaald. Het ligt al een lange tijd te wachten om afgemaakt te worden. Nu ben ik van plan om om het achter elkaar af te maken.

Het is echt een Kersttafreeltje en het zou jammer zijn om het in de kast te laten liggen.

Ik ben hierdoor wel tot de ontdekking gekomen dat telwerk voor mij niet meer nummer één is. Jaren terug kon ik er me helemaal in laten verdwijnen. Wat verander je toch in de loop der jaren.
In het najaar krijg ik altijd een heel kortdurende opruim woede. In een verdekt hoekje op de slaapkamer stond nog steeds de laatste lapjesdoos die nog uitgezocht moest worden. Een paar uurtjes doorwerken en dan is het ineens klaar.
 
 
En voor de zoveelste maal maak ik een afspraak met mij zelf om dit soort klusjes gelijk af te maken als je er aan begonnen bent. Gewoon gedachten op nul en doorgaan. Nu nog mijn kamer verder opruimen. En dat moet ook wel want er is niet voor niets een nieuwe loper op de trap gelegd. Zo heerlijk zacht als je er oploopt en ik moet zeggen: het staat wel een beetje rijk. 
 
 
Nu wordt de gang onder handen genomen en daarna......................de kamer en dat is toch hard nodig!!!!!!